Marcussens Hotels unikke beliggenhed ved havnen og tæt på marinaen og stranden giver masser af udendørsoplevelser. Endvidere er mange spændende udflugtsmål omkring Assens. Er man mere til bykultur ligger hotellet kun et stenkast fra en af Danmarks smukkeste gågader med kønne gamle huse. Her kan du læse mere om Assens og omegn.

Tobaksgaarden

Hør livemusik eller gå i biografen i Assens Kulturhus Tobaksgaarden. Læs mere www.tobaksgaarden.dk

Ernst’s Samlinger

Frederik Ernst elskede at samle på smukke ting. Den interesse syntes han, at andre også skulle nyde godt af, og derfor er hans enestående hjem i dag åbent for offentligheden.

Hvad gør man, når man har været passioneret samler hele sit liv og ingen arvinger har? Sølvvarefabrikant Frederik Ernst fra Assens var ikke i tvivl. De sidste mange år af sit liv arbejdede han på, at hans hjem med store samlinger af antikviteter skulle bevares for eftertiden. Læs mere www.museumvestfyn.dk

Mands Samling

I Damgade ligger museet Mands Samling, der blev skabt af altmuligmanden Anthon Jensen i 1950’erne. Han udviklede et museum for dagliglivet i gamle dage, og havde en stor kærlighed til håndlavede ting. I årenes løb omskabte han sit hjem til et mini nationalmuseum, og meget står endnu, som da han døde i 1970.

I bygningerne, der omkranser en hyggelig gård, findes næsten alt fra oldsager og gammelt køkkentøj over landbrugsmaskiner, grammofoner, våben og brandsprøjter til en hestetrukken ambulance. www.museumvestfyn.dk

Willemoesgården og Søhelten

Bymuseet Willemoesgården er indrettet i et par af hovedgadens markante ejendomme. Her findes udstillinger om by-historie og søfart; men vi er særlig stolte af at kunne præsentere to af 1800-årenes berømteste danskere, der blev født i disse huse.

Søhelten Peter Willemoes blev født i 1783 i et af byens ældste huse, Østergade 36, der den gang var bolig for den konge-lige amtsforvalter i Assens Amt. Peter blev uddannet på Søkadetakademiet, og 17 år gammel gjorde han sig særdeles fordelagtigt bemærket under slaget på Københavns red i 1801. Syv år senere faldt han under Slaget ved Sjællands Odde. Begge søslag mindes med udstillinger, og der vises bl.a. vragfund fra orlogsskibet Prins Christian Frederik.

Kunstmaleren

Kunstmaleren Dankvart Dreyer blev født i 1816 i Østergade 38, der dengang var privatbolig for byens rigeste købmand. Dankvart blev uddannet ved Kunstakademiet i København og skabte nogle af de bedste landskabsbilleder i den periode der betegnes som dansk guldalder. Kunstafdelingen i dette hus omfatter to sale med værker af Dankvart Dreyer, og ni mere med værker af den jævnaldrende billedhugger J. A. Jerichau, hans hustru Elisabeth Jerichau Baumann, Thorvald Niss, Lauritz Mikkelsen m. fl. Læs mere http://www.museumvestfyn.dk