Museum Vestfyn

På Museum Vestfyn åbner ukendte verdener sig for dig – mærk og lyt!

Lydene på den historiske havn, den dæmpede lyd i et historisk hus med tæpper fra væg-til-væg og heltens sidste kamp! Mærk menneskene, der har trådt her før dig – tre historiske huse, tre udstillinger, et væld af historier. Historiens vingesus – du væger i hvilket hus!

– ERNST Østergade 57, Assens.

– WILLEMOES Willemoesgaarden, Østergade 36, Assens.

– Mennesket og havnen, Assens Toldkammer, Nordre Havnevej 19, Assens.

 

ERNST

Lyden fra hovedgaden forstummer i fabrikantens stuer. Her er alle flader dækket med overdådige kunstgenstande, prægtige sølvvarer og kitsch, hvis lige du aldrig har set. I sølvvarefabrikant Frederik Ernsts (1892-1976) tidligere hjem, skaber væg-til-væg-tæpper og flader i marmoreret træ en stemning af lige dele ”mormor” og ”riddersal”!
ERNST er historier om provinsindustri, samleri, sølvvarer, kønsidentitet, familie og rejser ud i verden. Om at komme hjem. Om at tage et stykke af verden med hjem hver gang.

I hjertet af ERNST finder du museumshaven – Frederik Ernsts Have. Et italiensk inspireret haveanlæg, symmetrisk opbygget omkring et lille have bassin.

Trænger du til en pause? I ERNST finder du også museets lille hyggelige café – CAFÉ ERNST. Her kan du nyde en kop kaffe med lidt sødt. Hvis vejret tillader det, kan du også nyde kaffen i Frederik Ernsts Have.

Det er gratis at besøge museumshaven og det er naturligvis gratis at besøge CAFÉ ERNST.

 

WILLEMOES

WILLEMOES er historier om krig, død, eventyrlyst og helten Peter Willemoes (1783-1808). En helt for eftertiden. Skabt af eftertiden.
Året er 1808 og Danmark er i krig med England. Udfor Sjællands Odde sættes et dansk skib på grund i kamp mod englænderne. Søhelten Peter Willemoes er ombord. Han dør, men mindet om ham er allerede sprællevende. Mere end 150 år senere dykker en mand, der hedder Niels, ned under havets overflade og leder efter spor. Hvad finder han?

Udstillingen WILLEMOES er lavet til børn og udfoldelse. I stueetagen kan man både se og røre. Her kan små og store f.eks. gå på opdagelse i skufferne og ”sejle afsted” når kursen er sat i kompasset i roret.

 

Mennesket og havnen

H.C. Andersen venter. Studene venter. Alle de rejsende skal over ved overfartsstedet. Den historiske havn, Assens Havn, har en puls. Mennesker der flytter sig. Varer der flytter sig. Assens Havn er et af de vigtigste overfartssteder i Danmark helt frem til 1864 og tabet af Sønderjylland. Udstillingen fortæller historier om havnens skiftende liv, så du bliver revet med. Rammen om fortællingen er den historiske toldkammerbygning, hvor varer ind og ud af den gamle købstad er blevet fortoldet.

 

Du kan læse mere om udstillingerne, se åbningstider og priser her: www.museumvestfyn.dk