Museum Vestfyn

På Museum Vestfyn åbner ukendte verdener sig for dig – mærk og lyt!

Lydene på den historiske havn, den dæmpede lyd i et historisk hus med tæpper fra væg-til-væg og heltens sidste kamp! Mærk menneskene, der har trådt her før dig – tre historiske huse, tre udstillinger, et væld af historier. Historiens vingesus – du væger i hvilket hus!

– ERNST Østergade 57, Assens.

– WILLEMOES Willemoesgaarden, Østergade 36, Assens.

– Mennesket og havnen Assens Toldkammer, Nordre Havnevej 19, Assens.

 

ERNST

Lyden fra hovedgaden forstummer i fabrikantens stuer. Her er alle flader dækket med overdådige kunstgenstande, prægtige sølvvarer og kitsch, hvis lige du aldrig har set. I sølvvarefabrikant Frederik Ernsts (1892-1976) tidligere hjem, skaber væg-til-væg-tæpper og flader i marmoreret træ en stemning af lige dele “mormor” og “riddersal”!

ERNST er historier om provinsindustri, samleri, sølvvarer, kønsidentitet, familie og rejser ud i verden. Om at komme hjem. Om at tage et stykke af verden med hjem hver gang.

 

WILLEMOES

Kender du ikke søhelten Peter Willemoes (1783-1808)? – Så kom med!

I udstillingen går vi ombord i alle aspekter af den historiske helt og det er op til dig at afgøre, om begrebet “helt” overhovedet giver mening? Udstillingen er lavet til børn og udfoldelse – du kan blandt andet kan ”sejle” afsted og se verdenshjørnerne på det flotte kompas i skibsrattet. For det voksne publikum er der oplevelser med både kunst- og kulturhistoriske perler i centrum.

 

Mennesket og havnen

H.C. Andersen venter. Studene venter. Alle de rejsende skal over ved overfartsstedet. Den historiske havn, Assens Havn, har en puls. Mennesker der flytter sig. Varer der flytter sig. Assens Havn er et af de vigtigste overfartssteder i Danmark helt frem til 1894 og tabet af Sønderjylland. Udstillingen fortæller historier om havnens skiftende liv, så du bliver revet med. Rammen om fortællingen er den historiske toldkammerbygning, hvor varer ind og ud af den gamle købstad er blevet fortoldet.

 

Du kan læse mere om udstillingerne, se åbningstider og priser her: www.museumvestfyn.dk