Museum Vestfyn

Museum Vestfyn sætter spot på historien og gør den levende og relevant.

I ERNST sætter vi spot på en helt unik tidslomme fra 1900-tallet fyldt med wow-factor.
I WILLEMOES sætter vi spot på søhelten Peter Willemoes (1783-1808).

 

ERNST

Træd ind i Frederik Ernsts (1892-1976) private lejlighed, indrettet som et ægte slot – fyldt med kunst og porcelæn i verdensklasse krydret med en go’ portion kitsch. Frederik Ernst levede et liv med mange facetter. Han var sølvsmed, ejer af en sølvvarefabrik i Assens, vild med Italien, kunstelsker, en passioneret samler og en del af eliten i Assens. Men han var også homoseksuel i en tid, hvor det var strafbart, og senere stærkt stigmatiserende. I samtiden var Frederik Ernsts seksualitet en offentlig kendt hemmelighed. Oplev hans unikke univers – skabt under mottoet: ”Er det smukt må jeg eje det”. Du får også fabrikantens charmerende italienske gårdhave samt historien bag J. Ernst’s Sølvvarefabrik (1890-1955) som gav familien Ernst velstand. Alle elementer trækker tråde til livet som fabrikant og bedre borgerskab i provinsbyen Assens i 1900-tallet.

Du finder ERNST i Østergade 57, 5610 Assens.

 

WILLEMOES

Træd ind i fortællinger om søhelten Peter Willemoes (1783-1808) og mød personer med kendskab til søhelten. Mød dykkeren Nils Duve, der har hentet vraggods op fra skibsvraget Prinds Christian Frederik – det skib som Willemoes var ombord på, da han døde. Mød også Peter Willemoes’ søster, som fortæller om oplevelsen med sit smukke vaseur den skæbnesvangre aften i marts 1808, hvor kanonerne haglede ned over skibet, og hendes bror blev ramt. I udstillingen kan du også se det imponerende værk, malet af Chr. Mølsted i 1901, som skildrer Slaget på Reden – det søslag som gjorde Willemoes til en helt. I udstillingen WILLEMOES stiller vi skarpt på helten og på den betydning, helten har for os i dag.

Udstillingen er skabt til leg og udfoldelse. I stueetagen må man både se og røre. Her kan små og store gå på opdagelse i skufferne og ”sejle afsted”, når kursen er sat og kompasset viser vej.

Du finder WILLEMOES i Willemoesgaarden, Østergade 36, 5610 Assens.